Ghid de baza

   Tigara electronica simuleaza foarte bine senzatiile unei tigari normale, dar fara sa emane fum si fara sa provoace intoxicarea fumatorului cu cele
peste 4000 de substante toxice din tigara normala.
VAPATUL este cea mai buna alternativa la fumatul clasic, atat prin gestul de a fuma cat si prin nicotina asimilata, fiind cu circa 80% mai ieftin
si cu minimum 90% mai lipsit de substante daunatoare decit fumatul tigarii clasice.
Vaporii produsi de tigara electronica sunt asemanatori fumului emanat de o tigare normala, in schimb acestia nu emana miros neplacut si nu contin gudron, monoxid de carbon sau substante cancerigene regasite in cele clasice.
Cu tigara electronica vei putea fuma oriunde te afli: la serviciu, in metrou, la cinema, chiar si in avion, fara mirosuri neplacute si fara a-i deranja pe cei din jur.

COMPONENTELE TIGARII ELECTRONICE

Tigara electronica, indiferent de forma si marimea ei se compune dintr-o baterie (acumulator Li-Ion sau Li-Polimer cu protectie la scurt-circuit,la supraincarcare si supra incalzire) si un atomizor+cartus sau clearomizor.

ATOMIZORUL sau CLEAROMIZORUL este componenta activa a tigarii, cea care produce efectiv aburul prin incalzirea unui element rezistiv, care vaporizeaza lichidul preluat de un mic fitil din cartus. Exista si varianta CARTOMIZOR, CLEAROMIZOR, GIANTOMIZER, toate acestea fiind dispozitive care incorporeaza atit atomizorul cit si cartusul intr-un singur corp. Acestea sint servisabile, adica permit inlocuirea pastilei care genereaza aburul in loc de schimbarea intregului corp, ceea ce duce la un cost mult mai mic de utilizare. Durata de viata a unei pastile depinde de cantitatea de lichid vapat, fiind intre o saptamina pentru un consum de 3-4 ml/zi pina la o luna pentru un consum de 1 ml/zi


BATERIA este prevazuta cu o parte de control electronica in interiorul ei, care controleaza incarcarea si opreste alimentarea in caz ca atomizorul este in scurt-circuit sau daca butonul este tinut apasat mai mult de 15 secunde. LED-ul bateriei semnaleaza functionarea ei sau, dupa caz faptul ca este descarcata (10 clipiri) sau in scurt-circuit (3 clipiri urmate de oprire).


Unele modele de baterii au un sistem vizual de afisare a starii de incarcare. Astfel, ledul are o culoare la incarcare 100% (alb sau albastru), alta cind e la jumatate (violet sau bleu) si alta cind se apropie de golire(rosu sau albastru)
Bateria are protectie la scurt-circuit, adica daca detecteaza un scurt-circuit in atomizor se intrerupe si semnalizeaza prin 3 clipiri ale ledului.
ATENTIE: daca scurt-circuitul persista, electronica bateriei se va arde.


La golirea bateriei aceasta semnalizeaza prin clipirea de 10 ori a ledului.
De asemenea bateria are o functie de oprire totala, un fel de blocare a tastaturii. Pentru oprire totala se apasa butonul bateriei de 5 ori rapid.
LED-ul va clipi rapid de 5 ori si bateria va fi oprita. Pentru pornire se procedeaza la fel, LED-ul clipeste de 5 ori si bateria poate fi folosita.
Exista si baterii extinse si/sau reglabile, in general denumite „mod”, care permit cresterea sau scaderea tensiunii aplicate vaporizatorului, ceea ce variaza cantitatea si taria aburului produs. Unele mod-uri au afisaj, pe care se pot vizualiza numarul de pufuri trase/ ramase, tensiunea setata, rezistenta atomizorului, etc. Acestea sint baterii premium, cu pret si performante superioare bateriilor simple.
A treia componenta necesara a tigarii electronice este incarcatorul. Bateria se insurubeaza in acesta, iar mufa USB se introduce in orice priza USB care poate genera un curent de 5V/0,5-1 A. Cit dureaza incarcarea, LED-ul incarcatorului este rosu, la terminare acesta devine verde.

Aromele care dau savoare tigarii electronice sunt foarte variate, de la arome clasice de tutun (Marlboro, Kent, Camel) la arome de fructe (capsune, banane), bauturi (Cola, Red Bull, Whisky) sau dulciuri (Ciocolata, Tiramisu, Vanilie). Trebuie doar sa incerci si sa-ti alegi preferatele!
Daca iti place sa experimentezi, poti incerca diferite mixuri de arome pentru o savoare unica, personala (Kent + Menthol, Camel + Mint, Kent + Cherry, Fruit salad: Cherry + Strawberry + Banana).
IMPORTANT: Desi exista multe lichide cu nume de marci de tigari, nici una din ele nu are exact aceasi aroma cu tigara clasica!
In tigara electronica nu exista ardere, deci aburul rezultat nu va avea niciodata exact acelasi gust si miros cu cel al tigarii clasice.

Daca fumezi tigari lights (albastre) este recomandat sa-ti comanzi un lichid cu concentratia de 11mg/ml de nicotina sau de 16mg/ml. Unii o sa intrebe:
de ce High daca eu fumez tigari lights? Pentru ca nicotina care se inhaleaza cu ajutorul tigarilor electronice sa fie suficienta pentru corp astfel incat sa dispara tentatia de a mai aprinde o tigara clasica. Cu timpul poti sa scazi nivelul de nicotina pana cand ajungi sa "vapezi" doar pentru gest si pentru "miscarea sociala" pe care vapatul o ofera.

Cele mai raspindite marci de E-lichid sint: HANGSEN, LIQUA, JOYETECH, DEKANG, HEAVEN GIFTS si gama de lichide premium PIPE SAUCE (USA), ECIG (ANGLIA), INTELLICIG (ANGLIA)
De asemenea exista baze fara aroma si cu continut de nicotina intre 0 si 36 din care va puteti prepara propriile lichide adaugind esente de aroma, astfel reducind mult costul per mililitru de lichid.

Ce contine e-lichidul din tigarea electronica?

E-Lichidele contin 4 ingrediente:

1. Glicerina Vegetala/ Propilen Glicol. Aceasta este baza lichidului, in proportie de 80-90%. Peste se adauga celelalte ingrediente.
2. Apa. In general este folosita apa distilata. Are rolul de a dilua lichidul pentru a putea picura mai usor in atomizor.
3. Nicotina. Substanta atat de necesara fumatorilor, care creaza dependenta dar ofera satisfactia fumatului. Este extrasa din planta de tutun.
Cantitatea de nicotina poate varia, urmand sa iti alegi o concentratie de nicotina care sa suplineasca nevoile tale zilnice.
4. Aromele. Arome alimentare care dau gust tigarii. Pot fi arome clasice, de tutun, sau arome mai deosebite, de fructe, bauturi, etc. Puteti experimenta combinand mai multe arome in cartus (ex: aroma de Marlboro + Menta).

Care este diferenta dintre PG (propilen glycol) si VG (glicerina vegetala)?

PG - Propilen Glicolul este o substanta organica folosita in industria alimentara (E1520) si farmaceutica. Nu este o substanta nociva organismului.
Emana mai putin abur dar aroma este mai puternica, PG-ul intensifa aroma.
La unele persoane poate genera o usoara senzatie de asprime in git. Fara ca aceasta sa fie un simptom ingrijorator, este doar o incompatibilitate
personala cu PG-ul. In aceste cazuri ramineti doar la lichidele VG
VG - Glicerina Vegetala este un produs 100% natural. Este folosita la prepararea produselor cosmetice, farmaceutice (siropuri) dar si la anumite alimente. Emana mult abur dar aroma este mai fada.

CALCUL pentru tigara electronica

Ca regula generala, modelul de tigara electronica pe care il cumparati trebuie sa corespunda stilului dumneavoastra de fumat.

Exemple:
1. Fumator de tigari lights, 10 tigari/zi -Orice model de tigara va este suficient, inclusiv 510
2. Fumator de tigari lights, un pachet/zi -modelul 510T cu o baterie de rezerva sau orice alt model, cu baterie de minim 650 mAh
3. Fumator de tigari tari, un pachet/zi -modelele de la EGO-T in sus, baterie de minim 1000mAh
4. Fumator de tigari tari, 2 sau mai multe pachete/zi -atomizoare servisabile, cartomizoare, clearomizoare servisabile, baterie de minim 1000mAh,

preferabil o baterie de rezerva sau modele de tigara extended, cu baterii de capacitati mari

Consumul de lichid normal este de aprox.
1. sub 1 ml/zi
2. 1-2 ml/zi
3. 2-3 ml/zi
4. 3-5 ml/zi

INTRETINERE, CURATARE

Tigara electronica este un dispozitiv electronic delicat, a carui buna functionare necesita ingrijire si curatare periodica. Cu cit mai curate vor fi pastrate componentele tigarii, cu atit durata lor de functionare va creste.

1. Minim odata pe zi se va curata cu un servetel uscat de hirtie conectorul bateriei, pe el aparind mici scurgeri de lichid inerente functionarii.
2. Orice scurgere de lichid atit de pe baterie cit si din atomizor/ clearomizor trebuie curatata
3. Dupa o perioada care difera in functie de stilul de vapat, rezistenta din atomizor/ cleromizor se incarca cu mici reziduuri, ceea ce duce la Scaderea cantitatii si aromei aburului produs. In acest caz pastila se inlocuieste cu una noua. Exista si metode de curatare periodica a pastilei care ii pot prelungi durata de viata- fierberea in apa cu helas (Zeama de lamiie) urmata de suflare si uscare indeparteaza o mare parte din depuneri.
4. ATENTIE: clearomizorul NU se insurubeaza foarte strins pe baterie, aceasta poate duce la fortarea contactului + si arderea electronicii bateriei! In general orice componenta a tigarii electronice se insurubeaza usor, fara a forta.
5. Bateriile nu trebuie formatate sau descarcate inaintea incarcarii, acumulatorii Li-Ion si Li-Polimer nu au efect de memorie si au protectie la supra incarcare. Cel mai simplu mod de incarcare este montarea bateriei in incarcator seara si lasarea pina dimineata.

Care este durata de viata a unei tigari electronice?

Toate componentele tigarii electronice sunt considerate consumabile. Bateria are cea mai mare durata de viata.
Bateria poate dura pana la 10 luni de zile, uneori si mai mult in fuctie de gradul de utilizare. Cand bateria nu mai functioneaza in parametrii standard, atomizorul nu mai emite aceeasi cantitate de aburi, se incarca greu si se descarca mult mai repede.

Clearomizorul are o durata de viata intre o luna pentru un consum de 1 ml/zi si o saptamina pentru un consum de 3-4 ml/zi. Daca se curata zilnic pastila, durata de functionare poate fi dubla sau chiar tripla.

Contact

Chart

  • AdresaRm. Valcea, Str. Calea lui Traian, Bloc Anton Pann, Parter
  • Tel 0350.409.764
  • E-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Orar Luni-Vineri: 10-18; Sambata,Duminica: 11-13